Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Kudić i Imamović na konferenciji posvećenoj održivom razvoju i zaštiti okoliša

Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću organizirao je sedmu međunarodnu naučno-stručnu konferencija “5 juni – Svjetski dan zaštite okoliša”.

U ime Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva prisutnima se obratio savjetnik federalnog ministra Husnija Kudić.

“Nadam se da će ova konferencija doprinijeti jačanju saradnje naučno-stručnih ustanova i realnog sektora poljoprivrede, vodoprivrede, šumarstva te prenošenju i tranziciji znanja, vještina, novih mogućnosti te da će rezultirati većom spoznajom o neophodnosti zaštite okoliša”, kazao je savjetnik Kudić.

“Biotehnički fakultet u Bihaću i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva su svih ovih godina aktivno sarađivali i vjerujem da će se ova saradnja u narednom periodu proširiti. Kao podršku naučno-stručnim skupovima, dizajnirali smo i dodatno prilagodili mjeru koja se realizira kroz Model ostalih vrsta podrški”, kazao je Kudić i istakao zadovoljstvo što je upravo Federalno ministarstvo poljoprivrede kroz jasno definiranje mjera koje provodi, te njihovu transparentnu i odgovornu primjenu, dobilo pozitivnu ocjenu Ureda za reviziju.

U stručnom dijelu konferencije učešće je imala dr. Alma Imamović iz Sektora voda Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede, šumarstva.