Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Kudić na Sajmu meda “Put zlata“ u Bihaću

Savez pčelara Unsko-sanskog kantona danas je u Bihaću organizirao Sajam meda “Put zlata“ a tokom otvorenja ove sajamske manifestacije prisutnima se obratio i Husnija Kudić, savjetnik federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Pored izložbeno-prodajnog karaktera, ovogodišnji sajam, imao je za cilj i razmjenu znanja i iskustava pčelara iz Federacije Bosne i Hercegovine.  Okrugli sto „Perspektive razvoja pčelarstva u FBiH“ bio je prilika da pčelari iskažu svoje promišljanja o mogućnostima koje nudi pčelarstvo kao i značaj brendiranja i promocije pčelinjih proizvoda na području Federacije BiH.   

Iskazano je zadovoljstvo postignutim kvalitetom meda ali i zaradom koju su pčelari ostvarili ove godine uz nadu da će takav trend biti nastavljen i u budućnosti, uz adekvatnu brigu o pčelinjim zajednicama ali i inovacijama koje je potrebno uvoditi u ovoj vrsti proizvodnje.

Građani Bihaća i okolnih gradova imat će priliku da danas i sutra posjete sajam na Gradskom trgu u Bihaću i upoznaju se s ponudom proizvoda i preparata od meda.