Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić primio u posjetu gradonačelnika Bihaća Elvedina Sedića  

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je danas u Sarajevu sa gradonačelnikom Grada Bihaća, Elvedinom Sedićem i njegovim savjetnikom Edinom Moranjkićem.

Sastanak je bio prilika da se razgovara o mogućnostima ulaganja u poljoprivredu i ruralni razvoj ali i o drugim projektima značajnim za Grad Bihać.

“Danas smo s gradonačelnikom Bihaća razgovarali o postojećim zakonskim rješenjima u pogledu dodjele poljoprivrednog zemljišta poljoprivrednim proizvođačima s ciljem adekvatnog raspolaganja navedenim resursima kao i konkretnim projektima iz oblasti vodoprivrede finansiranim od strane Vlade Federacije BiH, a čija bi realizacija trebala započeti u narednom periodu. Neizostavna tema bio je i Nacionalni park “Una” kao i bolja cestovna povezanost na području Unsko-sanskog kantona, posebno između gradova Bihaća i Bosanske Krupe”, kazao je ministar Hrnjić i dodao da je za narednu sedmicu s gradonačelnikom Bihaća dogovorio sastanak u proširenom sastavu predstavnika Ministarstva i Grada Bihaća.

Gradonačelnik Sedić izrazio je zahvalnost na upriličenom sastanku kao i namjeri ministra Hrnjića da upriliči službenu posjetu resornog federalnog ministarstva Gradu Bihaću.

“Sastanak je bio prilika da se prije svega uputi čestitka ministru Hrnjiću na funkciji federalnog ministra za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Uvjeren sam, s obzirom na iskustvo iz realnog sektora, da će svojim radom, znanjem i energijom doprinijeti poboljšanju poljoprivrede u Federaciji BiH. Vjerujem da ćemo i kroz kvalitetnu saradnju poboljšati status naših poljoprivrednih proizvođača i prerađivača na području Grada Bihaća te smo u vezi s tim s ministrom Hrnjićem dogovorili posjetu, a sve s ciljem proširenja saradnje”, kazao je gradonačnik Sedić.