Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

U toku isplate novčanih podrški za IV i I kvartal za poljoprivredne proizvođače u FBiH

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obradilo je zahtjeve za isplatu novčanih podrški za proizvodnju mlijeka za IV kvartal prethodne godine za devet kantona koja su dostavila neophodnu dokumentaciju. U toku je obrada zahtjeva koje su službenici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kantona 10 dostavili Federalnom ministarstvu poljoprivrede početkom ove sedmice te će isti biti obrađen do kraja radne sedmice.

Pored navedenog, obrađeni su i zahtjevi od pet kantona za I kvartal ove godine a shodno dinamici obrade očekuje se da proces obrade bude završen u toku naredne sedmice.

“Apeliramo na kantonalna ministarstva nadležna za poslove poljoprivrede da ubrzaju proces obrade i dostavljanja zahtjeva u Federalno ministarstvo poljoprivrede kako bismo osigurali blagovremenu isplatu novčanih podrški poljoprivrednim proizvođačima. Federalno ministarstvo finansija već je započelo isplatu sredstava korisnicima a očekujem da će sve biti završeno u toku naredne sedmice“, kazao je ministar Hrnjić.

Pored navednog, u toku su obrade zahtjeva i isplate novčanih podrški za sve ostale vrste proizvodnji koje su završene do objave Programa.