Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Vlada Federacije BiH za konstruktivan dijalog s poljoprivrednim proizvođačima

Vlada Federacije BiH na današnjoj 13. redovnoj sjednici u Sarajevu primila je na znanje informaciju o protestu Udruženja poljoprivrednika u Orašju koju je dostavilo Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić obavijestio je Vladu Federacije BiH o dopisu i zahtjevima koji su upućeni ovom resornom ministarstvu a u kojem poljoprivrednici navode da će istrajati u protestima i blokadama putnih komunikacija i graničnog prelaza sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.  

Naglašeno je da je potrebno kroz konstruktivan dijalog iznaći najbolja rješenja u interesu poljoprivrednih proizvođača a vodeći računa o realnim mogućnostima.

Zaključeno je da će premijer Vlade FBiH, dopremijer i federalni ministar finansija te federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u narednoj sedmici zakazati sastanak s Udruženjem poljoprivrednika iz Orašja kao i sastanak s premijerom i ministrom poljoprivrede Posavskog kantona a sve s ciljem iznalaženja prihvatljivih rješanja za poljoprivredne proizvođače.