Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić razgovarao s međunarodnim partnerima o projektima iz oblasti voda

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić danas je u sjedištu ministarstva razgovarao s predstavnicima međunarodnih organizacija u Bosni i Hercegovini koje pružaju podršku na projektima iz oblasti voda.

Sastanku su prisustvovali Stefano Ellero, šef kooperacije pri Delegaciji EU u BiH, Christoper Sheldon, šef Ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru, Siroco Messerli, šef saradnje Švicarske ambasade u BiH, Sylvain Merlen, v.d. rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH, Manuela Naessi, direktorica EBRD-a za BiH, Antonella Di Sandri, šefica Sekcije operacija za ekonomski razvoj, prirodne resurse, infrastrukturu u Delegaciji EU, Igor Palandžić, član Ureda Svjetske banke u BiH i Goran Štefatić, projekt menadžer MEG projekta UNDP-a za BiH.

Ministar Hrnjić je sa saradnicima izrazio zadovoljstvo odlukom Doma naroda Federacije BiH da predloženi projekat Modernizacije vodnih usluga u Federaciji BiH usvoji na posljednjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH čime su se stekli uslovi za implementaciju ovog projekta.

“Očekujemo da će projekat Modernizacije vodnih usluga u Federaciji BiH kao i projekti koje podržavaju naši međunarodni partneri doprinijeti poboljšanju sektora vodnih usluga te da će uticati na zaštitu vodnih resursa i okoliša kao i na dugoročni ekonomski razvoj”, kazao je ministar Hrnjić po okončanju sastanka.

Na sastanku je istaknuto zadovoljstvo do sada urađenim te je iskazana obostrana spremnost za nastavkom saradnje kroz dogovorene modalitete komunikacije koji će doprinijeti efikasnijoj realizaciji projekata iz sektora voda u Federaciji Bosne i Hercegovine.