Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Javna rasprava: Nacrt Zakona o jakim alkoholnim pićima

Parlament Federacije Bosne i Hercegovine je prihvatio Nacrt Zakona o jakim alkoholnim pićima i smatra da može poslužiti kao osnova za izradu Prijedloga Zakona, i to:  Predstavnički dom  na 5. redovnoj sjednici održanoj 27.09.2023. godine, a Dom naroda na 4. sjednici održanoj dana 05.10.2023. godine, kada su doneseni zaključci kojima se zadužuje predlagač/resorno ministarstvo da organizuje i provede javnu raspravu u trajanju od 90 dana.

S ciljem što kvalitetnije pripreme Prijedloga Zakona, uz uključivanje svih zainteresiranih strana, Federalno ministarstvo, poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, 17.10.2023. godine otvara javnu raspravu o Nacrtu Zakona o jakim alkoholnim pićima koja će trajati 90 dana od dana postavljanja teksta Nacrta Zakona na web stranicu ovog Ministarstva, tj. do 17.01.2024. godine

Pozivaju se svi zainteresovani da svoje sugestije, primjedbe i prijedloge na tekst Nacrta Zakona o jakim alkoholnim pićima dostave na obrascu na e-mail: emir.rascic@fmpvs.gov.bamuzafera.kalabusic@fmpvs.gov.ba  ili u printanoj i elektronskoj verziji na adresu: Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Hamdije Čemerlića br. 2, 71000 Sarajevo.

Sve sugestije, primjedbe i prijedlozi dostavljeni putem e-mail ili na adresu ovog Ministarstva u ostavljenom roku, bit će razmotreni pri izradi teksta Prijedloga Zakona.

 

Nacrt Zakona dostupna je u tri jezičke varijante: 

Nacrt Zakona o jakim alkoholnim pićima (BOS)

Nacrt Zakona o jakim alkoholnim pićima (HR)

Nacrt Zakona o jakim alkoholnim pićima (SR)